Ілюстрація / REUTERS

Вперше у цьому році Північна Корея випробувала дві ракети біля свого східного узбережжя.

Про це повідомляє Громадське з посиланням на The Wall Street Journal.

Читайте такожКНДР вдруге за тиждень провела "дуже важливе" випробування

Відео дня

Згідно з повідомленнями військових Південної Кореї, Пхеньян запустив ракети поблизу міста Вонсан та у води між Південною Кореєю та Японією.

Військові не повідомили про вид зброї та точний час запуску.

Як пише видання, останні військові випробування Північна Корея провела 13 грудня. Це було наземне тестування ракетного двигуна, що використовується в міжконтинентальних балістичних ракетах.

До 2 березня востаннє ракети запускали 28 листопада 2019 року.

Деякі представники адміністрації Трампа були занепокоєнні наприкінці минулого року після того, як Північна Корея пригрозила дати США «різдвяний подарунок». Однак тоді так нічого й не відбулося.

Сполучені Штати та Північна Корея уже тривалий час ведуть переговори щодо поступового скорочення ядерних озброєнь Корейського півострова.

Нагадаємо, третя й остання зустріч лідерів США і Північної Кореї відбулася наприкінці червня 2019 року. Трамп став першим американським президентом, який ступив на так звану демілітаризовану зону між обома Кореями. У спільній заяві за результатами зустрічі Трамп і Кім Чен Ин підкреслювали свої «чудові відносини». Однак до жодних конкретних домовленостей вони так і не прийшли.

Останні перемовини між північнокорейськими та американськими посадовцями відбулися 5 жовтня у Стокгольмі й завершилися безрезультатно. У Міністерстві закордонних справ Північної Кореї заявили, що відновлення переговорів про денуклеаризацію Корейського півострова залежить від США.