Оперативно-тактичний комплекс "Іскандер" / фото Міноборони РФ, Facebook

Під час ракетної атаки по Києву 29 травня було зруйновано черговий міф щодо російського озброєння. Росія зганьбилася, випустивши балістичні ракети "Іскандер" по місту серед робочого дня, адже всі 11 ворожих ракет були збиті.

Так атаку на Київ прокоментував в ефірі телеканалу "Еспресо" військовий експерт Defense Express Валерій Рябих. Він зазначив, що російська пропаганда неодноразово наголошувала на унікальності цих ракет – мовляв, "Іскандери" здатні обходити всі засоби протиракетної оборони.

"Наша ППО демонструє дива роботи, захищаючи мирне населення України. Бачимо, що держава-агресорка взяла курс на посилення терористичних атак, не гребуючи нічим проводить масовані атаки всіма наявними у них засобами. Сьогодні, 29 травня, стався черговий феноменальний випадок, коли РФ  зганьбилася, бо рухнув черговий міф, зокрема про "іскандери". Річ у тім, що сьогоднішня атака була дуже підступною, бо сталася під час робочого дня, коли мирні жителі у Києві жили своїм життям. РФ використала масовану ракетну атаку балістичними ракетами, які рухаються дуже швидко", – пояснив він.

Відео дня

За словами експерта, ракети підлетіли до Києва приблизно через 10 хвили після того, як залунала сирена. Їх зустріла українська протиповітряна та протиракетна оборона, яка вже може збивати балістичні ракети.

"Велике значення має те, що це були ракети "Іскандер", які, як і "Калібр" раніше, були осоромлені, тому що саме на ці ракети робилася ставка держави-терориста у протистоянні з вільним світом. До того ж російські пропагандисти говорили, що "Іскандери" – дуже унікальні та можуть обходити всі системи протиракетної оборони, рухаються з дуже великою швидкістю та можуть маневрувати на кінцевій ділянці, змінювати траєкторію польоту", – додав Рябих.

Крім того, росіяни розповідали, що "Іскандери" оснащені пристроями РЕБ, що допомагає їм обходити ППО та ПРО.

"Тобто це саме ті системи, які використовуються у російських міжконтинентальних балістичних ракетах типу "Тополь" та інші. Сьогоднішня атака української столиці показала, що світ може не боятися РФ з її ракетами, тому що все, про що говорила російська пропаганда, виявилося міфом", – резюмував військовий експерт.

Атака РФ по Києву 29 травня

Вдень у  понеділок, 29 травня, Росія випустила по Україні ракети. Ціллю стала Київська область та Київ. Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний повідомив, що ворог випустив 11 ракет типу "Іскандер-М" та "Іскандер-К". Усі ворожі цілі збили українські військові. 

У Національній гвардії України розповіли, що під час атаки на Київ український військовий збив дві російські ракети з ПЗРК "Ігла". Ворожі цілі знищив 20-річний воїн на псевдо "Покемон", який служить у зенітному ракетно-артилерійському дивізіоні бригади "Буревій".

Вас також можуть зацікавити новини: