Цієї ночі росіяни виявили 11 точок "пусків" Patriot для удару - експерт (відео)

Американські системи ППО стримують росіян в реалізації плану вдарити по "куполу" стін будівлі парламенту, вказав військовий експерт Роман Світан. Атака на Київ у ніч на 29 травня - чергова спроба ліквідувати захист.

Військовий експерт Роман Світан заявив, що сьогоднішнім масованим ударом по Києву, який окупанти реалізували в кілька етапів, РФ намагалася знищити американські системи Patriot.

Про це свідчить кількість ракет, запущених по столиці: перший нічний удар був спрямований на визначення точок пусків Patriot, а другий на ліквідацію установок, вказав Світан в ефірі "Утро Февраля".

"Приблизно корелюється кількість ракет, випущених по Києву вже вдень з "Іскандерів" - 11, з кількістю пускових установок і систем Patriot - їх теж 11. Тобто якщо розкласти Patriot - це вісім пускових установок, плюс дев'ята - локатор, плюс машина управління і електростанція. Ось 11 точок", - вказав експерт.

За словами Світана, вночі окупанти змалювали точки пусків Patriot, і, не чекаючи, поки ППО переформатується (вона пересувається після кожного пуску і кожного "засвічення"), спробували знайти їх "Іскандерами". 

Військовий експерт зазначив, що "балістика" з ОТРК "Іскандер"- це ті самі ракети "Кинджал". Різниця полягає лише в тому, що запуск перших реалізують не з літака: "Швидше за все їх відстрілювали з Брянської області, найоптимальніший варіант захід з північного сходу, там до 500 км (дальність ракети "Іскандер") - це якраз половина Брянської області, з будь-якої точки можна було відстріляти", - вказав він.

Світан вважає, що сьогодні для атаки по Україні росіяни в більшості застосували саме "балістичний" тип ракет ("Іскандер-М"), а не крилаті "Іскандер-К". 

Військовий експерт підкреслив, що окупанти намагаються дістатися до центру прийняття рішень у Києві. 

"Їм потрібно обов'язково по куполу потрапити Верховної Ради, вони дістатися до нього ніяк не можуть, їм заважає Patriot. Це ж росіяни, вони як барани в нові ворота, будуть битися, поки до хвоста не зітруться, а вже коли хвіст ляже, заспокояться. Можна сказати, що всю решту бойових дій вони будуть намагатися пробити Patriot", - вказав Світан.

Він закликав українців не сподіватися на Patriot, тому що вони можуть врятувати від російських ракет, але не від уламків: "Київ буде прикритий, але він не прикритий від уламків, це дуже складно... Півтори тонни заліза кожен раз розбивається в повітрі і далі падає вертикально вниз, влучаючи навмання", - підкреслив експерт. 

Окупанти реалізували кілька атак по Києву 29 травня 

Нагадаємо, що росіяни посилили масований удар по столиці і бомбили Київ, як 28 травня - на честь річниці міста, так і в ніч на 29 число. 

Вранці повітряні сили ЗСУ повідомили, що в небі над Україною ліквідовано 37 російських крилатих ракет і 29 БПЛА "Shahed-136/131".

Вже приблизно об 11:00 росіяни випустили по Україні нову серію ракет - у напрямку столиці збили 11 ракет типу "Іскандер-М" і "Іскандер-К", повідомив Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний. 

Пізніше військовий експерт Defense Express Валерій Рябих заявив, що відповідним пуском "балістики" росіяни знатно зганьбилися: запустивши ракети серед дня вони не досягли жодної мети і в черговий раз показали перевагу систем ППО Patriot. 

Вас також можуть зацікавити новини: