F-16 підвищать обороноздатність України / фото Getty Images

Україна чекає на обіцяні від західних партнерів багатоцільові винищувачі F-16. Речник Повітряних сил ЗСУ Ілля Євлаш пояснив, чим ці літаки допоможуть захисникам України на фронті.

"F-16 як багатоцільові винищувачі, звісно ж, допоможуть виконувати завдання не тільки в повітряному просторі нашої країни, а й допоможуть нашим піхотинцям, які зараз тримають оборону на сході та півдні нашої країни. Ці літаки можуть боротися як із малопомітними цілями, як "шахеди", крилаті керовані авіаційні ракети, так і впливатимуть на авіацію ворога, що дасть змогу легше дихати нашій піхоті", - пояснив Євлаш в ефірі телемарафону.

При цьому він зазначив, що підтримка піхоти - це не єдине завдання, яке можуть виконувати довгоочікувані винищувачі.

Відео дня

"Вони допоможуть більше працювати нашій армійській авіації, яка змушена іноді навіть відмовлятися від виконання завдань, тому що на ворожій території можуть перебувати Су-34 або Су-35", - зазначив речник повітряних сил.

За його словами, F-16 стануть серйозним посиленням обороноздатності України.

Літаки F-16 для України - останні новини

Видання Politico писало, що Захід запізнився з передачею літаків F-16 Україні, адже РФ уже має засоби боротьби з ними.

Водночас військовий експерт Петро Черник вважає, навіть чотири літаки F-16 значно полегшать ситуацію для України у війні з РФ.

Крім того, головнокомандувач об'єднаних сил НАТО в Європі Крістофер Каволі розповів про важливість винищувачів F-16 для України та поділився найбільшими труднощами, з якими стикаються союзники в процесі навчання українських пілотів.

Вас також можуть зацікавити новини: