В української армії на озброєнні є велика кількість комплексів БУК / фото wikimedia.org

Майор запасу Нацгвардії Олексій Гетьман прокоментував серійне виробництво гібридної системи протиповітряної оборони. Він зазначив, що Україна розробляє зенітно-ракетний комплекс і систему ППО власного виробництва.

Він вказав, що українська армія має велику кількість комплексів БУК, але не було до них ракет.

"У нас був БУКовський комплекс у досить великій кількості. Там не дуже велика дальність - 40-50 км. Це радіолокаційна станція пускової установки. Вони залишилися у великій кількості, а ракет до них не було. Тому вирішили спробувати інші ракети поставити на ці пускові установки і спробувати їх адаптувати, щоб вони були сумісні. Це не так складно було зробити. І ось це було випробувано", - зазначив експерт в інтерв'ю "Українськоум радіо".

Відео дня

За його словами, всі БУКи, що у нас залишилися, будуть переведені на можливість стріляти іншими ракетами.

"Залучився той же комплекс БУК, що був, тільки замість радянських ракет, які були, можуть використовувати сучасні ракети, які нам постачають наші партнери і які у них є у великій кількості. Це дуже гарна новина. Ми суттєво посилили своє ППО. Таких комплексів багато, а ракет до них нам можуть постачати у великій кількості", - підсумував Гетьман.

Дефіцит систем ППО в Україні - останні новини

Спікер Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат повідомив, що основною метою масового застосування ворогом дронів-камікадзе Shahed є не стільки ураження конкретних об'єктів, скільки перевантаження і виснаження української ППО.

Пізніше видання Forbes написало, що Україна почала успішно застосовувати гібридні зенітні системи, що базуються на використанні радянських пускових установок і ракет західного виробництва, що стало хорошим виходом із ситуації, що склалася з українською ППО рік тому.

Вас також можуть зацікавити новини: