РФ масовано застосовує іранські дрони / УНІАН

Росія в теорії може розпочати серію щоденних атак безпілотниками, але тільки за умови, що Іран забезпечить відповідний обсяг поставок. Про це заявив речник Командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону.

Він зазначив, що росіяни за дві ночі витратили близько половини дронів, отриманих в рамках останньої партії з Ірану. Відповідно, щоб підтримувати такі темпи і масштаби атак, доведеться завозити додаткові партії дронів.

"Вони можуть морським шляхом (через Каспій – ред.) хоч щодня ці дрони возити. Питання в тому - чи готовий Іран надалі надавати безпілотники, скільки їх є у нього?"- каже Ігнат.

Відео дня

Він закликав не недооцінювати противника, який бачить, що ЗСУ навчилися ефективно збивати дрони. За словами спікера, самоціллю атак дронів можуть бути не стільки удари по об'єктах в Україні, скільки виснаження української ППО. 

Масовані атаки дронами в Україні

У новорічну ніч Українська ППО збила 44 дрони, які запустили російські окупанти. Цьому передувала ракетна атака на столицю. Наступної ночі агресор знову масовано застосував безпілотники. ППО збила 39 "Шахедов".

На думку глави офісу президента Андрія Єрмака, спроби росіян атакувати Україну безпілотниками вночі свідчать про відчай окупантів.

Після цього президент Володимир Зеленський і військові попередити, що росіяни, ймовірно, планують тривалу кампанію нічних ударів безпілотниками.

Вас також можуть зацікавити новини: