Літаки на російському аеродромі Енгельс намальовані з помилками / фото Planet Labs

Російські окупанти допустили помилки під час малювання своєї стратегічної авіації на авіабазі Енгельс. Один з "літаків" виявився "гібридом Ту-95 та Іл-76".

Видання Defence Express пише, що серед "звичайних" намальованих знайшли три стратегічні бомбардувальники Ту-95МС, два винищувачі-перехоплювачі Міг-31 та один літак заправник Іл-78.

При цьому два з намальованих Ту-95МС мають відмінності від реальних бортів. Так, один з літаків виявився "гібридом Ту-95 та Іл-76". Росіяни не змогли точно передати ширину крил бомбардувальника, тому вийшов "Ту-76", хоча в іншому він вийшов досить схожим за розмірами до оригіналу: "Трохи довший, але розмах крил на місці".

Відео дня

Крім того, враховуючи можливість отримувати супутникові знімки високої роздільної здатності, які дозволяють ретельно розглянути об'єкти, навряд чи мальована авіація зможе "обдурити" українські безпілотники та  перешкодити влучити в справжні літаки.

Намальовані літаки на аеродромі Енгельс - що відомо

Після низки вдалих українських ударів по російському аеродрому Енгельс на одному з супутникових знімків помітили намальовані стратегічні бомбардувальники Ту-95.

Пізніше російський проект ВЧК-ОГПУ повідомив, що окупанти малюють літаки і накривають їх шинами, бо аеродромі погано захищені комплексами протиповітряної оборони.

Вас також можуть зацікавити новини: