Росіяни намалювали стратегічні бомбардувальники Ту-95 на аеродромі "Енгельс" / Planet Labs

Намальовані росіянами силуети бомбардувальників Ту-95МС на аеродромі стратегічної авіації "Енгельс" можуть бути сприйняті як справжні літаки тільки на зображеннях від застарілих супутників, відзначають журналісти порталу The Drive.

Зазначається, що це єдине, на що можуть розраховувати російські війська, вдаючись до таких хитрощів.

"Росія інвестує у контрзаходи на тлі можливих ударів ЗСУ в такій мірі, яка викликає як мінімум здивування", - йдеться у публікації.

Відео дня

Якість виготовлення цих помилкових цілей настільки низька, що навіть складно відразу знайти відповідь, навіщо російські військові це взагалі роблять, зазначають журналісти.

Вони припускають, що таким чином росіяни намагаються ввести в оману супутники, які можуть використовуватися ЗСУ при підготовці нових ударів по аеродромах стратегічної авіації Росії.

Однак, як зазначається, навіть комерційні супутники мають достатній дозвіл, щоб розгледіти, що перед ними - помилкова ціль.

Росіяни малюють Ту-95 - що повідомлялося

Нагадаємо, раніше стало відомо, що росіяни намалювали стратегічні бомбардувальники Ту-95 на аеродромі "Енгельс".

Приманки зафіксував супутник компанії Planet Labs. Фотографії датовані 29 вересня. На кадрах видно дві досить реалістичні двовимірні приманки, намальовані на пероні аеродрому. Також можливо, що силуети вирізані з якоїсь тканини.

Вас також можуть зацікавити новини: