РФ залякує "Цирконами" / скріншот

Військовий експерт Олександр Коваленко звернув увагу на те, що дуже багато зараз говорять про "Циркон", яким президент РФ Володимир Путін вирішив налякати всіх.

У своєму Телеграм-каналі військовий аналітик наголосив, що Росія завжди завищує офіційні характеристики зброї, як показала війна в Україні. Тому і в характеристиках "Циркона" теж можна засумніватися.

У цьому контексті він нагадав про гіперзвукові ракети Х-47м2 "Кинджал", які є критично дефіцитною продукцією, адже її РФ не може виробляти через катастрофічну залежність від іноземних мікросхем.

Відео дня

"З "Цирконом", який спочатку був проблематичною ракетою, така ж ситуація і навіть гірша. Наприклад, випробування "Циркона" стартували у 2016, і за цей період було здійснено 9 пусків. Тобто, 1-2 на рік. Для інтенсивних випробувань кількісний показник такий собі", - зазначив Коваленко.

Він додав, що ця ракета збиралася мало не вручну. А зараз "Циркони" не збираються взагалі через санкції. Військовий експерт підсумував:

"Тобто, грубо кажучи, боєзапас "Цирконів" у Росії можна оцінювати як штучний. Скільки їх? 2? 4? Ну, точно не десятки чи сотні, щоб дозволити собі засипати країни НАТО "зброєю відплати". Фактично, грубо кажучи, такий собі "Кинджал" морського базування, штучний продукт для залякування".

Гіперзвукова ракета"Циркон"

У жовтні 2021 року повідомлялося, що у Росії випробували гіперзвукову ракету "Циркон". Ракету запустили з фрегата "Адмірал Горшков". Вона вразила берегову мішень на відстані 500 кілометрів.

"Циркон" - двоступенева ракета, дальність її польоту може становити до 600 кілометрів. У Росії заявляли, що гіперзвуковими ракетами "Циркон" будуть оснащуватися підводні човни та надводні бойові кораблі флоту РФ.

12 листопада 2022 року повідомлялося, що Міністерство оборони РФ замовило додаткову партію новітніх гіперзвукових ракет "Циркон".

Військовий експерт Олег Жданов заявляв, що масове виробництво ракет "Циркон" у Росії не розпочато. У зв'язку з цим погрози Путіна про взяття їх на озброєння він назвав звичайною пропагандою.

Вас також можуть зацікавити новини: