Камишін: Україна хоче стати найбільшим виробником зброї в Європі / facebook.com/Ukrzaliznytsia

Україна хоче стати найбільшим виробником зброї в Європі. Особливу увагу можуть зосередити на виробництві ракет.

Про це заявив міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін в інтерв'ю PAP. За його словами, необхідно спочатку розбудовувати виробничі потужності.

"Україна стане збройовим арсеналом вільного світу та експертом у веденні звичайної війни. Ми хочемо, щоб наша країна стала найбільшим виробником зброї в Європі... Ми вже маємо перші успіхи, я не можу розкривати більше, але найбільший акцент робиться на виробництві ракет", - сказав Камишін.

Відео дня

При цьому міністр не навів конкретних цифр щодо виробничих потужностей українського ОПК, лише заявивши, що за останній місяць вони зросли вдвічі.

За його словами, Міністерство з питань стратегічних галузей промисловості є одним із співзасновників проєкту Brave 1, який сприяє співпраці між усіма учасниками ОПК. Він проєкт має дозволити виробникам швидше пройти шлях від ідеї до контракту з Міноборони України. Він також орієнтований на іноземних інвесторів.

"Якщо вони вирішать виробляти в Україні під час війни, то зможуть протестувати свій продукт на полі бою. Це, своєю чергою, дасть їм можливість його модернізувати. Я думаю, що будь-яка зброя, яка піде цим шляхом, буде продаватися не тільки в Україні", - сказав міністр.

Виробництво зброї в Україні

З початку повномасштабної війни виробництво зброї в Україні значно зросло. Окрім вітчизняних виробників, в Україну почали заходити іноземні компанії. Наприклад, у липні стало відомо, що в Україні стартував процес будівництва заводу з виробництва безпілотників Bayraktar. Тоді Олександр Камишін наголосив, що там можуть вироблятися й інші речі, про які поки не можна говорити.

Також значно збільшилося виробництво боєприпасів. Протягом червня мінометних та артилерійських снарядів виготовили більше, ніж за весь минулий рік. 

Вас також можуть зацікавити новини: