Україні потрібні снаряди, але Європа не поспішає їх виробляти / ukroboronprom.com.ua

Європейські уряди повинні подвоїти замовлення на виробництво боєприпасів, щоб задовольнити військові потреби України. Про це заявив керівник німецького збройового концерну Rheinmetall AG Армін Паппергер в інтерв'ю для Bloomberg.

"Мені потрібні замовлення. Без замовлень я нічого не буду виробляти. У будь-якій нестачі боєприпасів винна не оборонка. Промисловість може надати те, що необхідно", – заявив він.

За словами Паппергера, в цьому році лінії з виробництва боєприпасів концерну Rheinmetall будуть завантажені на дві третини своєї потужності. І це після численних заяв українських та європейських офіційних осіб про важливість артилерії для перемоги у війні.

Відео дня

Раніше міністр оборони України Олексій Резніков надіслав країнам-партнерам запит на поставки 250 000 снарядів на місяць.

"Для досягнення такої швидкості [виробництва] необхідно подвоїти пропускну здатність [виробничих ліній] в Європі", — заявив керівник Rheinmetall. 

Паппергер зазначив, що Європа і США здатні виробляти набагато більше зброї, ніж Росія, тому, якщо вони дійсно захочуть перемоги України, то РФ неодмінно зазнає поразки.

Поставки Західної зброї в Україну - останні новини

Згідно з даними Стокгольмського інституту дослідження проблем миру, Україна стала третім найбільшим покупцем зброї у світі за підсумками минулого року. Випередили Україну тільки Індія і Катар.

На полігонах Європи триває навчання українських екіпажів на танках Leopard 2, які передали країни-партнери. Відомо, що скоро підготовлені танкісти разом з бойовими машинами прибудуть в Україну.

Сьогодні стало відомо, що за минулий рік Україна отримала від Данії 20 протикорабельних ракет Harpoon Block 2. Завдяки цьому в тому числі влітку минулого року ЗСУ змогли відігнати російських флот від чорноморського узбережжя України.

Вас також можуть зацікавити новини: