Ленд-ліз для України / фото US Army

У США пролунали дивні заяви політиків про допомогу Україні. Але насправді вони були вирвані з контексту. Подробиці про ленд-ліз розповів Олексій Арестович на каналі Фейгін LIVE.

Як зазначив у розмові з радником ОП правозахисник Марк Фейгін, у жовтні в США пройдуть вибори в Конгрес, а республіканці займають стриману позицію в частині збільшення допомоги Україні. Тому він задався питанням, чи вплине це на ленд-ліз.

"Не стомлюся пояснювати: ленд-ліз - це не список озброєнь, це процедура, яка дозволяє президенту США в спрощеному порядку виділяти кошти на допомогу країні, щодо якої ухвалений закон про ленд-ліз", - зазначив Арестович. 

Він наголосив, що ЗМІ вирвали з контексту слова лідера американських республіканців. Насправді він сказав, що є низка питань щодо того, як саме виділяються кошти на допомогу Україні.

"Вони кажуть: зброя - це зброя, економічна допомога - це економічна допомога, закупівлі та супутнє - це різні речі. Він, швидше, про це говорить, ніж про скорочення допомоги", - додав радник Офісу президента.

Ленд-ліз для України

9 травня 2022 року президент США Джо Байден підписав закон про ленд-ліз для України. Українська сторона зможе отримати військову техніку і озброєння в оренду, а заплатити за них вже після перемоги над Росією, або просто віддати вцілілу техніку назад.

Експерти впевнені, що зброя за ленд-лізом, яку отримає Україна, радикально змінить співвідношення сил. Тому зараз Москва намагається використати можливість, і захопити ще більше територій на Донбасі.

УНІАН вже розповідав, на яку підтримку від цього ленд-лізу може розраховувати Україна.

Вас також можуть зацікавити новини: