РФ втрачає БМП - 3 швидше , ніж виробляє / фото wikimedia.org

ЗСУ знищують за місяць стільки ворожих БМП, скільки російська промисловість виробляє за квартал. Про це заявив військовий експерт Олександр Коваленко.

Він звернув увагу, що нещодавно російська пропаганда урочисто заявила, що Курганмашзавод за перший квартал поточного року випустив стільки БМП-3, скільки за весь 2019-й рік. Правда, на ділі з'ясувалося, що в 2019-му було випущено всього 50 машин, з яких 7 до того ж опинилися в небоєздатному стані.

Коваленко зазначив, що втрати БМП-3 у росіян склали з початку вторгнення вже 254 одиниці, якщо рахувати тільки задокументовані на фото і відео. А в цілому з урахуванням не задокументованих випадків втрати цієї техніки перевищують 350 одиниць.

Відео дня

"За фактом, те, що російський ВПК зараз виробляє протягом кварталу, утилізується в середньому за місяць", – констатує експерт.

Російські втрати в Україні

В даними Генштабу ЗСУ, лише за минулу добу українські бійці знищили понад 600 російських окупантів. Загалом з початку вторгнення ворог втратив понад 192 тисячі солдатів. Також втрачені близько 3700 танків, 7200 бронемашин, майже 3 тисяч артсистем.

В Білому домі констатують, що в останні місяць втрати росіян на фронті сильно зросли в порівнянні з початковим періодом війни. І коли ЗСУ перейдуть у контрнаступ, росіяни стануть нести ще більш важкі втрати.

Вас також можуть зацікавити новини: