Система GLSDB у порівнянні з HIMARS є більш потужною і точною / скріншот

Нові керовані боєприпаси GLSDB мають багатофункціональне призначення. Про це в ефірі "Еспресо" розповів директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Сергій Згурець.

За його словами, GLSDB - це високоточний боєприпас, який отримають ЗСУ для використання зі стандартних пускових установок HIMARS або MLRS.

"Це нова керована далекобійна ракета, яка поєднує в собі керовану авіаційну бомбу з крильцями й стартовий двигун від наявних старих систем. Ця система має дальність 150 км, і тепер у нас в арсеналі буде дві далекобійні системи. У порівнянні з HIMARS вона є більш потужною і більш точною. Має вагу бойової частини 90 кг, що є в 4 рази більше, ніж боєприпаси GMLRS, які ми зараз використовуємо", - зазначив експерт.

Він уточнив, що ракета GLSDB є фактично невразливою, тому що має захист від систем ворожого РЕБ.

"Вона летить, як керована крилата ракета по складній траєкторії, і збити її дуже складно. Головною інтригою залишається питання кількості переданих боєприпасів. Ці нові керовані боєприпаси мають потужну бойову частину, і можуть використовуватися для знищення бункерів, для знищення РЛС, ЗРК. З огляду на точність, вони мають багатофункціональне призначення. Цілі для них однозначно знайдуться", - підкреслив Згурець.

Як відомо, у Пентагоні підтвердили передачу Україні бомб GLSDB від компанії Boeing.

Військова допомога Україні - останні новини

Європейські лідери відверто звернулися до колег по ЄС щодо озброєння України. Глави урядів Німеччини, Данії, Чехії, Естонії та Нідерландів вважають, що Євросоюзу необхідні колективні зусилля, щоб озброїти Україну в довгостроковій перспективі, оскільки ЗСУ "продовжують відбивати повномасштабне вторгнення президента РФ Володимира Путіна".

Раніше верховний представник ЄС з питань зовнішньої політики Жозеп Боррель виступив із жорсткою заявою до країн ЄС. Зокрема, він зазначив, що питання безпеки вийшло на перший план після початку російського вторгнення в Україну.

Вас також можуть зацікавити новини: