Німецькі політики закликають канцлера Німеччини передати ракети Taurus Україні / фото wikimedia.org

На канцлера Німеччини Олафа Шольца чиниться все більший тиск з метою змусити його поставити крилаті ракети Taurus Україні. Як пише німецьке видання Rheinische Post, політики з партій-партнерів по коаліції, "зелених" і вільних демократів (ВДП), а також опозиційного Християнсько-демократичного союзу (ХДС), підкреслили необхідність передачі Україні ракет Taurus і висунули серйозні звинувачення проти Шольца.

"Найефективніший захист від російських авіаударів - це обстріл цілей на території Росії і на окупованих територіях на сході України, звідки Росія здійснює свої атаки", - заявила прес-секретар "зелених" в Бундестазі з питань оборони Сара Нанні, підкресливши, що це найкращий захист цивільного населення України, який також передбачений міжнародним правом.

Представник партії ХДС Родеріх Кізеветтер зазначив, що для нанесення таких ударів необхідна крилата ракета.

Відео дня

"Taurus важливий, тому що ця система ефективна і дозволяє ліквідувати структури постачання і командування далеко за лінією фронту", - сказав Кізеветтер. Він зазначив, що за допомогою крилатих ракет Taurus Кримський міст, може бути зруйнований, а поставки продовольства російським військам через Крим можуть бути припинені, що "змусить Росію піти з Криму".

Експерт ВДП з питань оборони Марі-Агнес Штрак-Циммерманн заявила, що Німеччина повинна нарешті поставити Taurus, щоб розірвати канали поставок Росії.

"Ми не повинні боятися власної сміливості. Це саме те, чого чекає Путін", - сказала вона.

Ракети Taurus для України - що відомо

Після ракетних ударів Росії по українських містах 29 грудня 2023 року і 2 січня 2024 року надійшли вимоги про постачання Києву німецьких крилатих ракет Taurus. Таке рішення дозволило б українській армії бити по складах зброї і лініях постачання на території РФ.

У Німеччині ж заявили, що Україні не варто плекати надій на швидкі поставки далекобійних ракет Taurus, тому що Берлін не готовий змінювати свою позицію.

Вас також можуть зацікавити новини: