Експерт назвав страхи Берліна в питанні поставок ракет Taurus / фото wikimedia.org

Берлін не передає Україні крилаті ракети Taurus через свої страхи. Німеччина боїться не тільки виснаження своїх запасів, але і потрапляння технології в руки росіян.

"Старші покоління Taurus можна передати Україні і таким чином випробувати. Грунтуючись на українському досвіді, в ракетах можна поліпшити ШІ-націлювання і заходи протидії, щоб успішніше проривати російську ППО", – зазначив старший науковий співробітник з питань політики Європейської Ради з міжнародних відносин (ECFR) Густав Грессель в коментарі для ZN.UA.

За його словами, Берліну необхідні раціональні дебати з питання поставок цих ракет, розгляду заміни та узгодження своїх засобів захисту і стримування з вимогами щодо підтримки України.

Відео дня

Ракети Taurus для України - останні новини

Після ракетних ударів Росії по українських містах 29 грудня 2023 року і 2 січня 2024 року надійшли вимоги про постачання Києву німецьких крилатих ракет Taurus. Таке рішення дозволило б українській армії бити по складах зброї і лініях постачання на території РФ.

У Німеччині ж заявили, що Україні не варто плекати надій на швидкі поставки далекобійних ракет Taurus, тому що Берлін не готовий змінювати свою позицію.

Вас також можуть зацікавити новини: