Захід й надалі допомагатиме Україні, ракетами до Patriot зокрема/ фото REUTERS

Для Росії надані Україні західні системи Patriot стали кісткою поперек горла, окупанти марять їхнім знищенням. У зв'язку з цими мріями росіян та частішими атаками на нашу територію виникає запитання, чи можуть в України закінчитись ракети до систем Patriot.

Відповідь на нього дав речник Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат в інтерв'ю "Українській правді". Він запевнив, що на "Рамштайні" нас підтримують 50 країн світу, вони запевняють, що надаватимуть допомогу стільки, скільки потрібно.

В Ігната уточнили, тоді, виходить, така ситуація, коли ракети до систем Patriot закінчаться, малоймовірна?

Відео дня

"Усім світом будуть Україні допомагати, і ракетами до Patriot зокрема. Ви ж не думаєте, що один раз дали Patriot з ракетами і на тому все закінчилося? Як літаки, як артилерія Himars, все потребує постійних поставок із країн Заходу. І, відповідно, ми стараємося більш-менш раціонально використовувати це озброєння", - наголосив речник ПС ЗСУ. 

Він додав, що унікальність Patriot у тому, що одна його пускова установка може бути заряджена ракетами різного типу - дешевшими, дорожчими, проти балістики. 

Також Ігнат звернув увагу на ще один момент: Захід надає Україні й ракети до С-300 і до "Буків", інакше вони вже б давно закінчилися.

Patriot в Україні 

До України вже прибули системи ППО Patriot, наприкінці травня вони вийшли на бойове чергування. Росіяни, скаженіючи, почали частіше обстрілювати територію нашої країни у намаганнях знищити західні установки.

Після обстрілу української столиці 16 травня в РФ поспішили заявити, що знищили цілих 5 пускових установок Patriot. Та згодом видання CNN повідомило, що насправді було пошкоджено лише один з комплексів, ремонт провели, не знімаючи систему з бойового чергування.

18 травня в Міноборони США заявили, що зенітно-ракетний комплекс Patriot, який отримав пошкодження під час ракетної атаки на Київ, відремонтували - він знову повністю в робочому стані.

Вас також можуть зацікавити новини: