Пропозиція Рогозіна лише покзала деградацію космонавтики РФ / колаж УНІАН, фото УНІАН

Експерти оцінили ідею колишнього глави "Роскосмосу" Дмитра Рогозіна, який запропонував використовувати ракетоносій "Союз" для удару по великому українському місту. Подібні пропозиції свідчать про деградацію російської космонавтики.

Видання Defence Express пише, що ідея полягала в тому, щоб у ракету "Союз", яка виводить на орбіту космічні апарати, встановити готову авіабомбу - ФАБ-9000, і запустити по балістичній траєкторії з космодрому Плесецьк в Архангельській області Росії.

Варто відзначити, що запуск такого ракетоносія в 51 метр і вагою від 306 тонн в 2018 році обходився в 48,5 мільйонів доларів. Але реалізація цієї ідеї впирається в характеристики самої ФАБ-9000, яка просто, швидше за все, розвалиться при вході в атмосферу.

Відео дня
'Плюс-мінус лапоть': експерти назвали головну проблему удару по Україні космічною ракетою

Крім того, експерти сумніваються в точності наведення такої боєголовки. Необхідна окрема розробка, яка дозволила б бомбі "підрулювати" на гіперзвукових швидкостях, як керований бойовий блок міжконтинентальної балістичної ракети. Без цього точність буде "плюс-мінус лапоть" в 100-150 км.

Таким чином, примотати до ракетоносія готову авіабомбу не вийде.

Вдарити по Україні ФАБ-9000 - що запропонував Рогозін

Німецьке видання Bild опублікувало матеріал, згідно з яким, колишній глава "Роскосмосу" Дмитро Рогозін запропонував президенту РФ Володимиру Путіну вдарити по Україні космічною ракетою, начиненої бомбою ФАБ-9000. 

У свою чергу представник ГУР Андрій Юсов цілком красномовно відреагував на подібні ідеї. Він заявив, що "раніше говорили про мавпу з гранатою, а зараз – про Рогозіна з ракетою".

Вас також можуть зацікавити новини: