Оперативно-тактичний комплекс "Іскандер" / Міноборони Російської Федерації / Facebook

Російські війська 24 жовтня випустили по українському тилу всього дві ракети. Це може бути показником виснаження запасів ракет і БПЛА. До того ж ефективність таких ударів щодо досягнення РФ стратегічних цілей низька.

Про це йдеться в звіті Інституту вивчення війни.

Експерти цитують главу ГУР Буданова, який заявив напередодні про ослаблення завдання Росією нових ракетних і дронних ударів. На його думку, РФ вже виснажила свій запас крилатих ракет.

Відео дня

Також наголошується, що замість військових цілей Росія обрала цивільну інфраструктуру, щоб посіяти паніку і страх серед українців.

Окупанти використали більшу частину свого арсеналу крилатих ракет. За попередніми підрахунками, у РФ залишилося всього 13% "Іскандерів", 43% "Калібрів " і 45% Х-101 та Х-555.

Масовані удари по Україні 

З 10 жовтня Росія розпочала завдавати масовані удари по українській критичній інфраструктурі. Дефіцитні висоточні снаряди Кремль замінив іранськими дронами.

Серйозно пошкоджено близько 40% об'єктів енергетики, у зв'язку з чим в низці областей ввели віялові відключення, щоб стабілізувати загальну мережу.

У жовтні РФ атакувала енергомережу України 51 раз

Вас також можуть зацікавити новини: