Снаряди для України: Бельгія виділить 200 мільйонів євро на чеську ініціативу

Більше боєприпасів надійде вже протягом наступних тижнів.

Бельгія вирішила виділити 200 млн євро на ініціативу Чехії по закупівлі артилерійських боєприпасів для України. Про це в мережі Х повідомив прем'єр-міністр Бельгії Александер де Кроо.

"Ми ніколи не зможемо зрівнятися з тими жертвами, які Україна приносить щодня. Але ми можемо дати президенту Володимиру Зеленському те, що він просив – більше боєприпасів для відбиття російського агресора. Бельгія профінансує чеську ініціативу на 200 мільйонів євро", – заявив глава бельгійського уряду.

За його словами, більше боєприпасів надійде вже протягом наступних тижнів.

Ініціатива Чехії передбачає, що група країн допоможе у фінансуванні поставок Україні боєприпасів поза межами ЄС, необхідних для відбиття вторгнення Росії. Президент країни Петр Павел заявив, що Прага знайшла 800 000 боєприпасів, більше половини з яких становлять 155-міліметрові снаряди. Чехія готова бути посередником у постачанні їх для України.

Боєприпаси для України

Прем'єр-міністр Чехії Петр Фіала заявив, що 15 країн готові приєднатися до ініціативи, яка покликана відповісти на нестачу боєприпасів, зокрема артилерійських снарядів для України.

Водночас Берлін веде таємні переговори з Індією щодо закупівлі артилерійських снарядів калібру 155-мм для потреб ЗСУ.

Вас також можуть зацікавити новини: