Польські танки Leopard 2 готові до відправки в Україну / фото ua.depositphotos.com

Президент Польщі Анджей Дуда заявив, що його країна вже підготувала до відправки в Україну обіцяні танки Leopard 2. Він додав, що зараз у Польщі українські військові навчаються роботі з цією технікою. 

"Сьогодні наші танки Leopard готові для України. У нашому навчальному центрі на танках Leopard тренуються українські танкісти, ми готуємо їх прямо зараз, триває цикл навчання", – додав він в інтервʼю CNN

За словами Дуди, військові ЗСУ, які зараз проходять підготовку в Польщі,  протягом одного місяця будуть готові повернутися до України разом із танками.

Відео дня

Водночас він наголосив, що Польща має серйозні проблеми з отриманням запчастин для німецьких танків. І така проблема є не лише в його країні.

"Це не лише у нас – ці проблеми є досить поширеними. Інші країни теж мають проблеми з Leopard, тому що німці мають серйозні проблеми з поставками запчастин. Ми не розуміємо цієї ситуації, але так воно і є", – пояснив лідер Польщі. 

Військова допомога Україні від Польщі

Прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький на Мюнхенській безпековій конференції заявив, що його країна готова надати Україні винищувачі МіГ-29. Він відзначив чітку позицію Варшави, яка передбачає участь у ширшій коаліції.

Моравецький також анонсував створення хабу з ремонту та модернізації німецьких танків Leopard 2 для подальших поставок бойових машин Україні.

Крім того, заступник міністра національної оборони Польщі Войцех Скуркевич заявив, що його країна в рамках місії ЄС EUMAM планує щомісяця проводити військову підготовку двох батальйонів Збройних сил України.

Вас також можуть зацікавити новини: