Михайло Жирохов пояснив, які безпілотники могли атакувати Татарстан / колаж УНІАН зі скріншотів

Триває війна в Україні, і для "бавовни" в Татарстані використали українські дрони-камікадзе, що одними з останніх були прийняті на озброєння в нашій державі.

Про це сказав військовий оглядач Михайло Жирохов в ефірі "Радіо Свобода". "Ці дрони - вони помітні. Це одні з останніх дронів, які прийняті на озброєння… Це дрон літакового типу. Він був зроблений з тих дронів, які використовувались до війни для вантажних перевезень", - зазначив він.

За словами експерта, виготовляла вантажні дрони фірма у Харкові. "Де вона зараз знаходиться - ніхто не знає. Але вона переробляла оці вантажні дрони саме в дрони-камікадзе", - заявив він. Жирохов зазначив, що на європейській частині РФ вже не залишилось ділянок, куди не можуть дістати українські дрони.

Відео дня

"Ще у січні-лютому наші дрони вражали Ленінградську область… Це нормальна зараз ситуація. Проблема - у масштабуванні і в тому, яку бойову частину несе дрон. Так, російська ППО досить непогана, але дрони прориваються. І я думаю, цих ударів з часом буде все більше", - зауважив він.

Потужна дронова атака на Татарстан - сьогодні це варто прочитати

Як повідомляв УНІАН, вранці 2 квітня у мережі повідомили, що дрон атакував нафтопереробний завод у Нижньокамську в Татарстані. Зазначалося, що безпілотник влучив у технологічну установку, після чого почалася пожежа.

Крім того, за інформацією ЗМІ, Головне управління розвідки Міноборони України атакувало завод зі збірки безпілотників-камікадзе типу "Шахед" у Татарстані. Внаслідок удару є значні руйнування виробничих потужностей. Як відомо, йдеться про ураження території, що знаходиться на відстані тисяча кілометрів від нашої держави.

Наразі обізнані джерела підтвердили УНІАН, що за атакою на НПЗ у Татарстані стоять СБУ та ГУР. За допомогою далекобійного дрона було уражено НПЗ в Нижньокамську, що входить в п'ятірку найбільших у Росії.

Вас також можуть зацікавити новини: