Дрон атакував ще один НПЗ у Росії / фото t.me/ENews112

Вранці 2 квітня дрон атакував нафтопереробний завод у Нижньокамську в Татарстані, повідомляє російський Telegram-канал 112 із посиланням на джерело.

Зазначається, що безпілотник влучив у технологічну установку, після чого почалася пожежа.

Також повідомляється, що наразі загоряння вдалося ліквідувати і що нібито обійшлося без постраждалих.

Відео дня

РосЗМІ повідомляють, що йдеться про завод ТАНЕКО.

Пізніше з'явилася інформація, що, за попередніми даними, щонайменше троє людей постраждали внаслідок цієї атаки. Факт удару підтвердив голова Татарстану.

Атаки по НПЗ у Росії - актуальне

Нагадаємо, як повідомляв Bloomberg, Росія скоротить щоденний експорт дизельного палива з ключових західних портів у квітні до найнижчого за п'ять місяців рівня після атак українськими безпілотниками на нафтопереробні заводи та різкого зниження темпу переробки сирої нафти.

Зазначалося, що завантаження дизельного пального з трьох основних портів РФ на Чорному і Балтійському морях, включно з деякими обсягами, що надходять із Білорусі, цього місяця скоротяться приблизно до 2,29 мільйона тонн.

Згідно з даними розвідувальної компанії Kpler, це становить трохи більше ніж 569 тис. барелів на день, що на 21% менше порівняно з фактичним щоденним експортом приблизно 724 тис. барелів із тих самих портів у березні.

Вас також можуть зацікавити новини: