У ГУР оцінили запаси зброї в Росії та розповіли про її виробництво

До запланованих обсягів виробництва дронів росіяни наразі не наближаються, уточнив Юсов.

Представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов розповів, скільки зброї має Росія в запасах та яка ситуація з виробництвом нового озброєння. Зокрема, за його словами, триває виготовлення ракет та дронів. 

"Якщо ми говоримо про стрілецьку зброю, то в Росії її дуже багато і вистачить ще на значну кількість кадрового резерву. Радянська стрілецька зброя в Росії фактично в необмеженій кількості знаходиться", – сказав він в ефірі телеканалу "Ми Україна". 

Говорячи про окремі види ракетних озброєнь, зокрема С-300, представник ГУР зазначив, що їх ще доволі багато. Це становить велику небезпеку насамперед для прифронтових населених пунктів України.

"Звичайно, це ніяка не високоточна зброя. Вона просто летить у певному напрямку і вражає те, що знаходиться в квадраті. Це зброя, яка насамперед спрямована проти цивільного населення та цивільної інфраструктури", – пояснив Юсов. 

Водночас із бронетехнікою у ворога ситуація складніша. Попри заяви окупантів про виробництво нової техніки, йдеться переважно про розконсервацію і модернізацію зразків з уже існуючих запасів.  

"Коли мова йде про модернізацію, є критична нестача сучасних технологій: сучасної оптики, сучасної радіоелектроніки, схем, мікрочіпів. Усе це потрібно для модернізації сучасної техніки. Тому з цим і далі в окупантів будуть проблеми. Тим не менше, є певні можливості. Триває виробництво ракетних озброєнь. Налагоджене виробництво більшою мірою ударних безпілотників. Це справді є проблемою для нас, тому що це, зокрема, наслідки обходу санкційної політики. Разом з тим, саме по собі виробництво безпілотників – це не надсучасне виробництво. Питання обсягів. До поставлених обсягів і оголошених планів вони наразі не наближаються", – констатував Юсов.  

Виробництво та модернізація зброї в РФ

Нещодавно в Росії заявили, що змогли створити апаратний комплекс розпізнавання "свій-чужий" для дронів. Його нібито вже випробували. В РФ кажуть, що він підійде навіть до простих безпілотників, адже споживає небагато енергії. 

Крім того, останнім часом у ЗМІ шириться інформація, що росіяни почали чіпляти на "Шахеди" термобаричний заряд. Експерти пояснили, що він діє не так, як звичайна вибухівка. Головна небезпека термобаричних зарядів полягає навіть не в площі ураження, а в неможливості сховатися від вибуху в зоні ураження.

Вас також можуть зацікавити новини: