Росіяни тулят побутову електроніку в свої бомби / колаж УНІАН, фото wikipedia.org

Російська зброя, зокрема ракети, має гірші технічні харакетристики, ніж про це розповідає російська пропаганда. До того ж в ній часто використовують компоненти, зняті з побутової техніки. Про це розповів директор Київського науково-дослідного інституту судових експертиз Олександр Рувін в інтерв’ю "Вечірньому Києву".

Так, розповідаючи про ракети "Іскандер", якими росіяни б’ють по Україні, Рувін зауважив, що вони мають гіршу точність, ніж розповідають росіяни. А ракета "Кинджал", яка є просто модифікацією "Іскандера", не має заявленої росіянами швидкості у 10 Махів (12 240 км/год).

Попри це росіяни намагаються модернізувати та покращити свою зброю відповідно до реалій війни, що триває. Але їм помітно заважають накладені країнами Заходу технологічні санкції.

Відео дня

За словами Рувіна, на російських ракетах почали з’являтися системи наведення, призначені для розвідувальних безпілотників "Орлан-10". Ці системи виробляє сама Росія, але все одно – з іноземних електронних компонентів. Причому не лише китайських, але й західних.

"Бачимо, що деякі схеми паяють вручну та навіть використовують деталі з побутової електротехніки. Так, у керованих авіаційних бомбах — КАБах механізм, що безпосередньо розкриває крила у снаряді, взятий із французького вентилятора для дому та офісу, який вільно продається за 13 доларів", – пояснює експерт.

Зброя, якою воює Росія

Як писав УНІАН, у північно-корейських ракетах, якими росіяни обстрілюють Україну, знайдено деталі зі США та Європи. Причому йдеться про компоненти, які були виготовлені між 2021 і 2023 роками. Виходячи з цих дат виробництва, фахівці кажуть, що ракета "не могла бути зібрана раніше березня 2023 року". 

Також ми розповідали, що під час атаки на Роботине Запорізької області росіяни задіяли немодернізовані 70-річні танки Т-55. В результаті 42-а мотострілецька дивізія зазнала катастрофи, намагаючись подолати рівнинну місцевість і дійти до позицій, які утримує 65-та механізована бригада української армії.

Вас також можуть зацікавити новини: