Зеленський розповів про посилення захисту українського неба / фото president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський заявив, що на рівні держави робиться все, щоб збільшувати можливість захищатися від російських ударів

"Системи ППО та інша зброя для захисту неба вже зараз у нас, в України, дуже серйозні. Але мають бути – і, впевнений, будуть – іще потужніші", – наголосив глава держави у вечірньому відеозверненні до українців.

Президент також подякував Сполученим Штатам за черговий пакет військової підтримки, про який було оголошено 19 березня. До нього, зокрема, увійшли ракети до HIMARS та авіаційні боєприпаси.

Відео дня

Також глава держави традиційно відзначив українських оборонців, зокрема, захисників неба – Повітряні сили та відповідні підрозділи інших родів військ. 

"Дякую всім, хто своєю влучністю та швидкістю забезпечує ефективність для всієї тієї зброї, яка зʼявилась у нашої держави",  – зазначив він.

Зброя для України: актуальні новини

19 квітня Сполучені Штати Америки оголосили про новий, вже 36-й пакет військової допомоги для України. Серед іншого, Штати нададуть протитанкові засоби, ракети до HIMARS, а також боєприпаси для артилерії і мільйони патронів для стрілецької зброї.

Крім того, міністр оборони України Олексій Резніков підтвердив, що Україна отримала ще один комплекс IRIS-T від Німеччини. Ці комплекси, як і системи NASAMS, чудово себе зарекомендували.

Вас також можуть зацікавити новини: