Грант Шаппс анонсував поставки дронів Уукраїні / колаж УНІАН, фото t.me/V_Zelenskiy_official, кадр з відео

Велика Британія передасть Україні додатково понад 10 тисяч дронів загальною вартістю 125 млн фунтів. Про це повідомляє прес-служба британського Міністерства оборони.

Повідомляється, що серед них буде певна кількість FPV-дронів, 1000 дронів-камікадзе іншого типу, а також розвідувальні та морські безпілотники. 

"Я закликаю міжнародних партнерів приєднатися до Великобританії в цих зусиллях. Збройні сили України використовують надану Великобританією зброю з безпрецедентним ефектом, що допомогло знищити майже 30% Чорноморського флоту Росії", – заявив міністр оборони країни Грант Шаппс.

Відео дня

Зазначається, що з урахуванням раніше анонсованих поставок, загальні зобов’язання Великобританії щодо поставок безпілотників в Україну вже сягають 325 мільйонів фунтів стерлінгів. 

Західна військова підтримка України: останні новини

Як писав УНІАН, Норвегія виділила $153 мільйони на закупівлю боєприпасів для України за межами ЄС. Норвегія підтримує Україну боєприпасами як із власних запасів, так і безпосередньо від промисловості.

Також ми розповідали, що Чехія зібрала всю суму для купівлі 800 тисяч снарядів для України. Президент країни зазначив, що останній внесок зробила саме Норвегія.

Вас також можуть зацікавити новини: