У ЗСУ розповіли, яку техніку використовують росіяни на війні / фото facebook.com_GeneralStaff.ua

Після знищення великої кількості новішої техніки російських окупаційних військ під час контрнаступу на Харківщині на фронті почали зʼявлятися застарілі моделі. Проте техніки в Росії ще багато. 

"Наприклад, на Маріупольському напрямку ми можемо бачити БМП-1. Це дуже стара модель бойової машини піхоти. Росія хвалилася перед війною, що вони вже її не використовують, зняли з озброєння, і в них мінімум, що є, це БМП-2 і в більшості підрозділів – БМП-3", – розповів в ефірі телеканалу FREEДОМ речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий.

Він наголосив, що БМП-3 є новою моделлю. Її розробили в СРСР, проте допрацьовували вже в Росії. Також на фронті почали зʼявлятися БМД-1.

Відео дня

"Це бойова машина десанту 1970-х років. Старі зразки гармат типу Д-20 та інші старіші найменування. Танки Т-62. Тобто, ми чітко бачимо, що вони вже залізли в склади тривалого зберігання, без них армія РФ не може справлятися з тим, щоб укомплектувати підрозділи, пошарпані війною, яка триває понад рік", – додав Череватий. 

Водночас речник наголосив, що в усіх без винятку бригадах окупаційних військ відзначається недокомплект військової техніки.

Війна в Україні: актуальні новини

На Херсонщині під час проведення гуманітарного розмінування загинули шестеро працівників ДСНС, ще двоє – отримали поранення. Російські окупанти скинули на групу піротехніків вибухівку з безпілотника. 

6 травня в рамках обміну полоненими Україна повернула додому 45 захисників "Азовсталі", серед яких троє жінок. Один зі звільнених воїнів до широкомасштабного вторгнення був у полоні росіян протягом 2,5 років, куди потрапив під час Широкинської операції. 

Вас також можуть зацікавити новини: