Пройшов новий обмін полоненими з Росією / t.me/ermaka2022

Україна повертає з полону ще наших 45 захисників. Про це повідомив керівник Офісу президента Андрій Єрмак.

"Ми повертаємо додому 45 наших людей. Це 42 захисники та троє захисниць "Азовсталі". Всі вони - нацгвардійці з підрозділу, створеному 9 років тому на азовських берегах.  35 рядових і сержантів, 10 офіцерів. Серед них є воїни, які одружилися під час оборони Маріуполя, на "Азовсталі", - завив він.

Також, за словами Єрмака, є наш воїн, який до широкомасштабного вторгнення був у полоні росіян протягом 2,5 років, куди потрапив під час Широкинської операції. 

Відео дня

Згодом, як зазначив керівник ОП, він був звільнений з полону і одразу повернувся в підрозділ, повторно потрапив у полон на "Азовсталі" і сьогодні повертається додому.

t.me/ermaka2022

Обмін полоненими - останні новини

Останній обмін полонений було проведено 26 квітня. Тоді додому повернули 42 українських військових і двох цивільних. Серед звільнених були поранені, яких ворог катував у полоні. Також - двоє чоловіків, дружин яких раніше звільнили з полону.

Тим не менше, в полоні досі перебувають сотні українських військових та незаконно ув'язнених цивільних. Зокрема, з квітня 2022-го - 131 нацгвардієць, який охороняв Чорнобильську атомну електростанцію у день повномасштабного вторгнення РФ.

Всього з РФ обміняно понад 2 тисячі осіб, зазначав голова ГУР Кирило Буданов. "Станом на зараз вже обміняно понад 2 200 людей. Це безпрецедентний випадок у світовій історії. Ніхто такого не вів. Усі обміни йдуть після завершення бойових дій і ніяк не під час", - зауважував Буданов.

Однак обмін полоненими з агресором триває вкрай важко. Москва йде на все, щоб затягувати процес і знущається з українців у полоні. 

Вас також можуть зацікавити новини: