Як російські Х-101: Ігнат розповів про переваги Storm Shadow

Це сучасна крилата ракета, яку на озброєнні мають провідні країни світу, наприклад, Франція та Італія, підкреслив Ігнат.

Представник Повітряних сил Юрій Ігнат порівняв британські крилаті ракети Storm Shadow з російськими крилатими ракетами Х-101. 

Коментуючи інформацію довкола передачі Storm Shadow в ефірі телемарафону, Ігнат відмовився уточнювати, з яких літаків їх можна буде випускати, але зазначив, що "проблем з цим не буде".

"Але безумовно це новий тип озброєння, якого в Україні ще не було. Це крилата ракета... по типу російських Х-101. Тепер їх матиме Україна... У цю гру можна грати з обох боків", - сказав спікер ВПС ЗСУ.

Це сучасна крилата ракета, яку на озброєнні мають провідні країни світу, наприклад, Франція та Італія, підкреслив Ігнат. 

Х-101 на війні проти України - що відомо

Х-101 - стратегічна крилата ракета класу "повітря - земля" з використанням технологій зниження радіолокаційної помітності. Російські військові застосовували Х-101 під час повномасштабної агресії проти України. Зокрема, для авіаударів по Вінницькому аеропорту та військовому аеродромі Гавришівка 6 березня 2022 року.

Рано вночі 28 квітня 2023 року, вперше після майже півторамісячної перерви, з літаків російської стратегічної авіації був здійснений черговий масований ракетний обстріл, було випущено 23 крилаті ракети Х-101/Х-555, із них 21 ракету було збито силами та засобами протиповітряної оборони України. Серед випущених ракет принаймні одна Х-101 була виготовлена в першому кварталі 2023 року. Однак, внаслідок ракетного удару в Умані було пошкоджено близько 10 багатоквартирних будинків, в одному з них знищено цілий під'їзд з численними жертвами серед цивільного населення.

Україні передали Storm Shadow - характеристики ракети

Крилаті ракети Storm Shadow, які Британія таємно поставила Україні і навіть підтвердила цю передачу, здатні "обманювати" ППО противника завдяки низьковисотному польоту.

Крім вміння обходити ППО ворога, Storm Shadow також є захищеною від дій різноманітних радіоелектронних систем придушення противника.

На відміну від напівсліпих російських терористичних ракет, вона є високоточною ракетою.

Вас також можуть зацікавити новини: