Танки "Меркава" виявилися не готовими до сучасної війни / фото wikimedia.org

Поки ізраїльська армія готується до проведення наземної операції в Секторі Газа, "найкращі в світі" ізраїльські танки Merkava Mk.4 спішно обладнують протидроновими "мангалами". Ці химерні конструкції на бронетехніці отримали широке розповсюдження під час війни в Україні, причому в обох арміях.

Відповідні знімки, на яких добре видно характерні "мангали" над баштою ізраїльських танків, зараз активно ширяться мережею. Як відомо, ця конструкція має захистити найвразливіші місця бронетехніки від ударів безпілотників-камікадзе та скинутих на дах гранат, що буде особливо актуально при використанні танків у щільній міській забудові.

Варто зазначити, що подібні конструкції ізраїльска армія використовувала і раніше. Але вкрай епізодично та в першу чергу для захисту від пляшок із запальною сумішшю. Досі вважалося, що захист від ракет та дронів танкам Merkava забезпечує система активного захисту Trophy. 

Однак під час нападу ХАМАС на Ізраїль 7 жовтня принаймні один такий танк було знищено за допомогою дрона, який скинув гранату на башту. Система Trophy не спрацювала, адже вона захищає танк по периметру, а у верхній напівсфері має "сліпу зону".

Ізраїль готується до вторгнення в Газу – останні новини

Як писав УНІАН, за останніми даними в полоні у ХАМАС перебувають майже 200 осіб. Переважна більшість із них – це літні люди, жінки та діти. Ізраїльські військові кажуть, що мають певну інформацію про місцезнаходження заручників.

Також ми розповідали, що бойовики ХАМАС навмисно запускають свої саморобні ракети з території шкіл, там же розміщують склади з ракетами. Бйовики так чинять навмисне, щоб ускладнити для Ізраїлю нанесення ударів у відповідь по місцях пусків.

Вас також можуть зацікавити новини: