Дрони Malloy можуть підняти людину / скріншот

Міністерство оборони Великобританії показало роботу БПЛА Malloy, які є частиною нового пакету військової допомоги Україні.

"Складне програмне забезпечення дозволяє нам залишатися на передньому краї. Безпілотні повітряні системи, такі як дрони Malloy, експлуатовані британською армією, можуть перекидати обладнання, зброю і навіть поранених з лінії фронту", – йдеться в повідомленні.

Слід зазначити, що дрони виробництва компанії Malloy Aeronautics вже деякий час поставляються для потреб української армії. На початку червня російські ЗМІ навіть поширили фото уламків такого дрона, збитого, як стверджувалося, над територією Курської області.

Поставки зброї в Україну - останні новини

Раніше міністр оборони Великобританії Бен Воллес розповів, що Лондон надав Києву на 184 тисячі артилерійських снарядів більше, ніж планував рік тому. За його словами, спочатку британці планували відправити всього 16 000 снарядів.

А напередодні стало відомо, що Німеччина передала Україні першу партію танків Leopard 1A5. Поки мова йде всього про 10 машин. В цілому Берлін зобов'язався поставити для потреб ЗСУ ще 100 таких танків в рамках спільного з Данією проекту. У цій же партії вже доставлено в Україну 20 кулеметів MG3 для важкої броньованої техніки, а саме - танків Leopard 2, бойових машин піхоти Marder та інженерних машин Dachs.

Вас також можуть зацікавити новини: