Військовий - член одного з екіпажів "Бредлі" / фото facebook.com/sashaberezen

Один з членів екіпажу підбитої БМП Bradley у перші дні контрнаступу ЗСУ Олександр Березень із 47 ОМБр розповів про те, як росіяни тішилися таким "успіхам". Він у своєму Facebook наголосив, що це - війна, на якій не уникнути втрат, в тому числі у техніці. 

"Не виключенням є наші "Бредлюхи", які зняли не наші дрони зі всіх боків. Не виключенням була й "Бредлюха" мого екіпажу, в якій вилетіла назовні кількатонна турель. Звісно, підбита техніка запостилась всюди, де тільки можна. Але в момент, коли вороги тішаться знищеній техніці, ми захоплюємось тим, як цей метал рятує життя", - каже боєць.

Він наголосив, поки російські окупанти "ліплять" "перемогу" над Заходом з цих кадрів, такі західні БМП рятують життя екіпажу, в той час як радянські у порівнянні з ними - просто сміття. Військовий 47-ої ОМБр заявляє, що йдуть важкі бої, в яких ворог зазнає більших втрат навіть в обороні.

Сам захисник наразі поранений після бою, на відновлення йому потрібно кілька місяців, після чого він повернеться до своєї 47-ої ОМБр "Маґура".

Член екіпажу підбитої росіянами БМП Bradley вказав на один момент у цьому бою (відео)

Російські окупанти підбили Leopard 2 й кілька БМП Bradley

9 червня 2023 року військовий оглядач Bild Юліан Рьопке написав, що у боях на Запорізькому напрямку протягом 8 червня українська армія втратила два танки Leopard 2 і 13 БМП Bradley. На цю інформацію відреагував головний сержант 47-ї окремої механізованої бригади Валерій Маркус.

У мережі почали тиражувати з'явилося відео нібито запеклого бою українських воїнів з окупантами, під час якого ЗСУ втратили танк Leopard 2 і кілька БМП Bradley.

12 червня видання CNN писало, що попри те, що за останні кілька днів наступу Україна втратила 16 американських БМП M2 Bradley, ЗСУ продовжують звільняти території.

Вас також можуть зацікавити новини: