В Єрусалимі через сутички на Храмовій горі постраждали 65 осіб / REUTERS

На Храмовій горі в Єрусалимі у неділю, 11 серпня, відбулися сутички, в яких постраждали понад 60 людей.

За даними Червоного Півмісяця, у результаті зіткнень з поліцією отримав травми 61 палестинець, 15 з них були доставлені в лікарню, передає dw.com.

Ізраїльська поліція повідомила, що четверо її співробітників постраждали від каменів і інших предметів, які кидали в них палестинці.

Відео дня

У цьому році 11 серпня, день національного трауру по зруйнованому Храму, який відзначають євреї, збігся з мусульманським святом Курбан-байрам (Ід аль-Адха).

Читайте такожЄрусалим – місто трьох релігій: через тисячі років по стопах «Віа Долороза»

Щоб уникнути заворушень, поліція заборонила вхід на гору для євреїв і туристів. На святкову службу в мечеті Аль-Акса на Храмовій горі прийшли тисячі мусульман. У той же час на вході на Храмову гору зібралася юрба іудеїв, і серед палестинців стали поширюватися повідомлення про те, що євреїв пропускають усупереч забороні. В результаті мусульмани почали протестувати, поліції довелося застосувати світлошумові гранати.

Храмова гора, священне місце для євреїв і мусульман, знаходиться в східній частині Єрусалиму і залишається предметом спору. Влітку 2017 року, після чергового терористичного нападу з летальним результатом, Ізраїль встановив на Храмовій горі металошукачі, що призвело до сутичок з новими жертвами. Після того, як в результаті заворушень загинули чотири палестинці й кілька сотень отримали поранення, ізраїльська влада демонтувала пристрої.