Фото УНИАН

Про це заявив держсекретар США Джон Керрі, повідомляє "Голос Америки". "Друзі, це рецепт того, щоб вони швидко відвернулися від України, де вони вже і так переживають сумніви і готові сказати: "Ну, ми зробили все від нас залежне", - сказав він, натякаючи на підтримку європейськими союзниками українського уряду в боротьбі з проросійськими бойовиками.

Читайте такожУ Конгресі США представлена резолюція про несхвалення угоди з Іраном щодо ядерної програми

За словами Джона Керрі, якщо Конгрес не підтримає угоду, позиції США в міжнародній політиці серйозно похитнуться, оскільки раніше угоду обговорили та узгодили країни так званої "шістки" Великобританія, Китай, Франція, Росія, США і Німеччина.

Відео дня

"Якщо США поведуть себе таким чином, ми не лише втратимо їх підтримку в питанні санкцій, але і тоді, коли будемо змушені вдатися до військових дій", - зазначив держсекретар США.

Крім того, провал угоди в Конгресі, за його словами, може призвести до послаблення позицій долара.

Слід зазначити, що у конгресу США є 60 днів для розгляду ядерної угоди з Іраном. Проголосувати за відповідну резолюцію він повинен 17 вересня. Раніше від провалу угоди застеріг президент США Барак Обама, який заявив, що блокування угоди Конгресом відкриє шлях до війни.

Як повідомляв УНІАН, у липні шість країн-посередників (США, Німеччина, Великобританія, Франція, Китай і Росія) досягли історичної угоди з Іраном щодо обмеження ядерної програми країни в обмін на пом'якшення санкцій.