REUTERS

Американські та російські представники обговорювали на секретних переговорах питання врегулювання ситуації на південному заході Сирії. Контакти на цю тему почалися після візиту держсекретаря США Рекса Тіллерсона до Москви у квітні.

Про це виданню The Wall Street Journal повідомили американські урядовці, передає РБК.

Читайте такожЕкс-чиновники США розповіли про спробу Трампа зняти санкції з РФ відразу після приходу до влади

Відео дня

За даними джерела видання, дві зустрічі російських і американських представників пройшли близько двох тижнів тому в Йорданії. Ще один раунд переговорів мав був відбутися в Аммані на цьому тижні, проте був перенесений на невизначений термін.

Як пише WSJ, секретність переговорів пояснювалася прагненням Білого дому налагодити контакти з Росією на тлі триваючого в США розслідування з приводу втручання Москви у президентські вибори в кінці минулого року.

Зазначається, що до контактів із Росією з питанням про створення зон деескалації в Сирії з побоюванням раніше ставився Пентагон. Проте в Білому домі вважають, що переговори з Москвою прискорять знищення «Ісламської держави», а успіх у Сирії дозволить розвинути його і в інших регіонах країни.

WSJ зазначає, що з американського боку в переговорах брали участь Бретт Макгерк і Майкл Ретні – спеціальні представники США в антитерористичній коаліції.

У Державному департаменті США інформацію про переговори коментувати не стали, обмежившись заявою про бажання знайти дипломатичне вирішення сирійського конфлікту і перемогти терористичні угруповання.