Дональд Трамп / REUTERS

Президент США Дональд Трамп обіцяє притягнути до відповідальності винних у запеклих сутичках в м. Шарлотсвілл у штаті Вірджинія 12 серпня, в результаті яких загинули три людини і десятки постраждали.

Як повідомляє The Telegraph, про це Трамп заявив сьогодні в Білому домі у зверненні до американського народу.

"Всім, хто діяв злочинним чином у результаті расистського насильства в ці вихідні, - ви будете повністю притягнуті до відповідальності", - заявив він.

Відео дня

Читайте такожВодій, який врізався в демонстрантів у США, надихався нацистськими ідеями - ЗМІ

Також Трамп назвав мітинг у суботу "яскравим проявом ненависті та насильства", якому, за його словами, "немає місця в Америці".

Крім того, американський президент засудив расизм, назвавши його "злом".

"Расизм - це зло, а ті, хто викликають насильство від його імені, є злочинцями і головорізами, зокрема ку-клукс-кланівці, неонацисти, білі прихильники екстремізму та інші групи ненависті, які огидні всьому, чим ми дорожимо як американці", - заявив Трамп.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 14 серпня, суд у США відхилив можливість застави для 20-річного Джеймса Алекса Філдса, якого обвинувачують у свідомому вбивстві, трьох випадках зловмисного завдання тілесних ушкоджень та втечу з місця ДТП після наїзду на демонстрацію в Шарлотсвіллі.

В результаті наїзду загинула одна учасниця акції і ще 19 осіб були поранені, в місті було введено надзвичайний стан.

Читайте такожМер Шарлотсвілля вважає Трампа відповідальним за сутички між ультраправими та їх супротивниками

Крім того, ще дві людини загинули після падіння вертольоту поліції, який вивчав оперативну обстановку в місті.

Також у місті сталися запеклі зіткнення ультраправих та їхніх супротивників на грунті рішення влади демонтувати статую генерала Роберта Лі в парку Визволення (чорношкірих рабів) у центрі Шарлотсвілля. Генерал Лі командував армією південних штатів, які зазнали поразки в Громадянській війні 1861-65 років, після чого на Півдні було скасовано рабство. Як мітинг протесту проти планів демонтажу статуї була організована акція «Об'єднаємо правих».