Американські комплекси THAAD і Patriot: Жданов оцінив шанси США збивати ядерні ракети

У США самодостатня система ППО, заявив експерт.

Військовий експерт Олег Жданов відповів, чи можуть американські системи протиповітряної оборони збивати російські ядерні ракети.

"Можливо, вони не практикувалися на радянських ракетах, хоча, думаю, що могли - цілеспрямовано через ліві підставні фірми закуповувати ракети для того, щоб пробувати їх перехоплювати. А взагалі - вони тренуються на своїх ракетах", - зазначив він.

При цьому Жданов назвав комплекси THAAD і Patriot:

"У США є прекрасні комплекси, той же комплекс THAAD, він висотний, взагалі він у ближньому космосі може збивати. У них достатня кількість Patriot. У них вся територія США закрита комплексами THAAD і Patriot, які призначені для боротьби у тому числі з балістичними ракетами".

За словами експерта, у США самодостатня система ППО.

"Вони сподіваються, що вона їх захистить. Судячи з ефективності Patriot у нас, як він себе показав під час бойових дій, їхні системи набагато краще, ніж ті, які є у РФ", - додав Жданов.

Комплекси Patriot для України - що повідомлялося

Як заявляв президент України Володимир Зеленський, по Patriot дуже важко працювати з партнерами: "За кожну додаткову пускову систему, я вже не кажу про додаткову батарею. За все це треба дуже сильно боротися".

Також повідомлялося, що у кінці серпня Німеччина передала Україні додаткові ракети для Patriot.

За словами командувача Повітряними силами, ЗСУ оволоділи Patriot за 10 тижнів замість 10 місяців.

Вас також можуть зацікавити новини: