Експерт назвав ймовірних організаторів атаки дронів на Мосвку / скріншот

Атака дронів на Москву вранці 30 травня могла бути російською операцією. Є ймовірність, що в такий спосіб ФСБ намагається агітувати населення йти на війну проти України.

В ефірі телеканалу "Еспресо" військовий експерт, полковник ЗСУ  та колишній речник Генерального штабу ЗСУ нагадав, що ФБС РФ і раніше вдавалася до організації низки терактів на території Росії.

"Ще у 1999 році російська ФСБ вчинила цілий ряд терактів на території РФ, і це призвело до організації та проведення Другої чеченської війни. Цілком ймовірно, що ФСБ намагається в такій спосіб зцементувати російський народ, щоб вони активно долучилися до участі у так званій спецоперації. З технічної точки зору, організовувати запуски дронів у бік Москви, щоб вони поцілили у будинки, немає сенсу. Я не бачу військової логіки у таких діях. Думаю, що представники Генштабу України теж не бачать таку логіку", – пояснив Селезньов.

Відео дня

За його словами, БПЛА логічно було б використовувати для знищення військових об'єктів ворога. Цілити ж по будинках – нераціонально.

"Потрібно знищувати місця зосередження особового складу, бронетехніки, склади БК, командні пункти, пункти управління та зв'язку ворога. Вцілити в будинки – це нераціонально з військової точки зору. У Москві по житлових будинках працювало або ФСБ, або працювали тамтешні партизани. Тому що партизанський рух на території РФ починає набирати обертів. Цілком ймовірно, що відбулася акція з боку російських партизанів, щоб зруйнувати путінський режим", – резюмував експерт. 

Атака дронів на Москву

Вранці 30 травня 2023 року в Москві та області пролунали вибухи – регіон атакували невідомі безпілотники. Російські ЗМІ зписали, що дронів було чимало, офіційна влада заявила про 8. Зазначалося, що всі безпілотники нібито збили на підльоті до Москви. 

У Росії традиційно звинуватили в атаці дронів Україну. Водночас радник голови ОПУ Михайло Подоляк припущення щодо причетності Києва до цих подій відкинув.

Вас також можуть зацікавити новини: