Військово-морські сили планували почати будувати першу субмарину SSN(X) у 2035 році / скріншот

Будівництво головного корабля проекту SSN(X) повинне стартувати на початку 2040-х. Про це з посиланням на представника американських ВМС повідомляє Defense News.

Минулого року Військово-морські сили планували почати будувати першу субмарину SSN(X) у 2035 році, а ще раніше мова йшла про 2031 рік. У якості причини нового переносу назвали недостатнє фінансування. 

Нагадаємо, зі схожими труднощами зіткнувся і морський винищувач нового покоління F/A-XX: у запропонованому на 2025 фінансовий рік бюджеті Пентагону на ньому вирішили зекономити. Окрім того, ВМС США вирішили відкласти фінансування есмінця наступного покоління DDG(X). 

Відео дня

Зазначимо, що окрім багатоцільової субмарини нового покоління, США також створюють стратегічний підводний човен нового покоління. Він відомий як SSBN(X) або Columbia. 

Програма SSN(X) – довідка

В рамках SSN(X) або Next-Generation Attack Submarin передбачається розробка багатоцільового атомного підводного човна, який прийде на зміну субмаринам типу Seawolf і Virginia. 

Програма SSN(X) зосереджена на покращенні скритності, сенсорних можливостей та вогневої потужності, щоб нові човни могли ефективно діяти під час виконання різних завдань, включаючи збір розвідувальної інформації, спеціальні операції та протичовнову боротьбу.

Нагадаємо, у минулому році США, Британія і Австралія розкрили деталі відносно створення флоту атомних субмарин. 

Вас також можуть зацікавити новини: