Бербок визнала, що за дешевий газ з РФ Німеччина заплатила безпекою і незалежністю

Вона зазначили, що, можливо, Німеччина не заплатили за російський газ багато грошей, однак заплатила за нього безпекою та незалежністю.

Міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок назвала "самообманом" твердження, що Берлін отримував дешевий газ із Росії.

Про це Бербок заявила в інтерв’ю виданню Bild am Sonntag.

"Ми повинні покласти край самообману, що ми коли-небудь отримували дешевий газ з Росії. Ми, можливо, не заплатили за нього багато грошей, однак ми заплатили за нього нашою безпекою та незалежністю. І українці вже заплатили за нього тисячами своїх життів. Рахунок прийшов пізніше, проте тим драматичніше", – сказала вона.

Глава німецького МЗС також категорично виступила проти відкриття газопроводу "Північний потік-2" на тлі нинішньої енергетичної кризи.

"Іноді я дивуюся, чи деякі не зрозуміли, що це не гра з правилами і не раптові перебої з доставкою. Газопроводи з Росії – це вже не звичайні трубопроводи, а зброя у гібридній війні. Якщо Путін не здійснює поставки через "Північний потік-1", чому він повинен здійснювати поставки через "Північний потік-2"? "Північним потоком-1" надходить недостатньо газу не тому, що трубопровід зламаний, а тому, що Путін цього не хоче", – пояснила Бербок.

Як повідомляв УНІАН, 23 серпня президент Польщі Анджей Дуда закликав ліквідувати "Північний потік-2". Він зазначив тоді, що коли Росія воює проти України не повинно бути ведення бізнесу з країною-агресором, а газопровід "Північний потік-2" має бути повністю демонтований.

Вас також можуть зацікавити новини: