У школах РБ ввели новий предмет / Скріншот

У Білорусі для учнів 10-11 класів запровадили новий предмет - "Військовий переклад". Затверджений Міністерством освіти документ опубліковано на порталі правової інформації Білорусі.

Вказується, що навчальна програма факультативних занять повинна сформувати в учнів професійні навички та вміння військового перекладача, а також допомогти їм набути знання по структурі Збройних сил Сполучених Штатів Америки і Великобританії.

За підсумками навчання школярі повинні будуть знати військову термінологію і абревіатури, класифікацію військово-топографічних карт, а також загальні відомості про американську і британську армії і їх озброєння.

Відео дня

Також їх навчать читати зміст бойових документів і передавати їх суть, перекладати з англійської на російську військові і військово-технічні тексти, здійснювати двосторонній переклад бесіди або допиту військовополоненого, а також визначати за знаками розрізнення військовослужбовців Збройних сил США і Великої Британії, їх приналежність до звань і категорій.

Останні новини Білорусі:

Раніше стало відомо, що Білорусь відкриє своє Генконсульство в Ростові-на-Дону, до консульського округу увійдуть окупований Крим та території Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей України.

Також Міноборони Білорусі заявило, що їхні військовослужбовці пройдуть навчання на території Російської Федерації

Вас також можуть зацікавити новини: