МЗС Польщі оприлюднило Заяву щодо антиукраїнських та пропутінських гасел на протестах фермерів / фото Суспільне Львів, Ірина Мочульська

Міністерство закордонних справ Польщі з глибокою стурбованістю зазначає під час недавніх протестів фермерів появу антиукраїнських гасел і гасел, що вихваляють Володимира Путіна і війну, яку він розв'язав.

"Такі дії виставляють в поганому світлі Польщу, країну, яка першою надала допомогу Україні, і поляків, які прийняли українських біженців. Важливо відзначити, що вони також дискредитують самих організаторів протестів", - вказано у заяві польського зовнішньополітичного відомства.

У МЗС Польщі вважають дану ситуацію спробою захоплення сільськогосподарського протестного руху екстремістськими і безвідповідальними групами, можливо, під впливом російських агентів.

Відео дня

"Ми закликаємо організаторів протестів, в ім'я здорового глузду і можливості реалізувати вимоги, які в значній мірі є правильними, виявити і виключити зі свого руху ініціаторів подібних акцій. Нинішнє становище польських фермерів - це результат агресії Володимира Путіна проти України та дезорганізації світової економіки, а не те, що українці захищаються від агресії", - підсумували дипломати.

Блокада кордону України - останні новини

20 лютого польські фермери розширили протести на кордоні з Україною. На акції протесту польських фермерів в Гожичках помітили банер з написом "Путін, розберися з Україною, Брюсселем і нашими правителями".

Генконсул Польщі у Львові Еліза Звонкевич вибачилася перед українцями за дії поляків. Пізніше президент Польщі Анджей Дуда заявив, що блокування кордони з Україною не є політичним рішенням уряду, заборонити фермерам протестувати вони не можуть.

Вас також можуть зацікавити новини: