Боррель не сумнівається в продовженні підтримки України США / фото УНІАН

Головний дипломат ЄС Жозеп Боррель висловив упевненість, що Сполучені Штати продовжать підтримувати Україну, навіть після того, як законодавці у Вашингтоні відмовилися від пакету фінансування Києва, щоб запобігти призупиненню роботи уряду.

"Я впевнений, що це рішення буде переглянуто, і в цілому ми продовжимо бути на вашому боці", - заявив Жозеп Боррель журналістам у понеділок у Києві, маючи на увазі спірний крок з фінансування, якого вимагають законодавці-республіканці в США, пише Politico.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба також применшив значення рішення Конгресу США, яке він назвав "інцидентом".

Відео дня

"Ми працюємо з обома сторонами Конгресу, щоб гарантувати, що це не повториться знову ні за яких обставин", - заявив Кулеба журналістам, виступаючи разом з Боррелем.

Міністри закордонних справ ЄС також висловили впевненість, що США продовжуватимуть підтримувати Україну, поки Джо Байден залишається на своїй посаді.

Катрін колона з Франції підкреслила, що "президент Байден висловив свою прихильність, тому ми не сумніваємося, що США залишаться на боці України".

Зустріч міністрів закордонних справ ЄС у Києві

Міністри закордонних справ ЄС зібралися на неформальну зустріч у Києві у понеділок, де, як очікується, обговорять поставки зброї в Україну.

Зустріч почалася незабаром після того, як проросійський Роберт Фіцо переміг на виборах в Словаччині, що викликало тривогу в столицях ЄС з приводу того, що Братислава може відмовитися від підтримки України.

Кулеба заявив, що "поки рано судити про те, як вибори вплинуть на підтримку України, і нам потрібно почекати, поки буде сформована коаліція".

Сполучені Штати Америки затвердили тимчасовий бюджет, який дозволить уряду працювати ще 45 днів. Бюджет включає фінансування стихійних лих, але не включає допомогу Україні.

Вас також можуть зацікавити новини: