Британці вже навчили тисячі українських солдатів / скріншот

За рік роботи британської програми з навчання українських солдатів підготовку пройшли вже 18 тисяч новобранців. Про це повідомляє прес-служба Міноборони Великобританії.

"Op Interflex - очолювана Великобританією програма з навчання українських добровольців-піхотинців, на даний момент навчила 18 000 новобранців. Запущений 26 червня 2022 року Op Interflex вчить українців, як вижити та бути смертоносним у боротьбі з незаконним вторгненням на їхню батьківщину", – йдеться у повідомленні.

Також британці опублікували відеонарізку епізодів з військових тренувань українців на британських полігонах. Зокрема показано, як українські бійці освоюють тактику ведення бойових дій у міській забудові.

Навчання українських військових на Заході - останні новини

На Заході ніяк не можуть почати навчання українських пілотів на літаках F-16. Зволікання виникло з вини американців, які мають дати добро, оскільки навчання передбачає ознайомлення українців з технічними характеристиками цих американських літаків.

Водночас Британія незалежно готова почати навчання українців на своїх літаках, для чого дозвіл американців не потрібен. Британці допоможуть українцям освоїти загальні принципи роботи із західними літаками, а вже потім почнеться навчання специфічно на F-16.

Вас також можуть зацікавити новини: