Найманці на кордоні з Україною обчистили ФСБшників, з'ясували журналісти / фото kubnews.ru

На початку заколоту члени приватної військової компанії "Вагнер", якою керує Євген Пригожин, на кордоні з Україною "обчистили" співробітників прикордонної служби Федеральної служби безпеки РФ.

Інцидент стався у суботу вранці, 24 червня, на пункті пропуску "Бугайовка" Воронезької області (з українського боку знаходиться пункт контролю "Просяне", який захоплений бойовиками так званої "ЛНР"), повідомляє "ВЧК-ОГПУ" в Telegram, посилаючись на відомості джерела.

За його даними, ФСБшники не чинили опору найманцям. "...Унаслідок нападу представниками "Вагнер" були захоплені транспортні засоби прикордонної служби ФСБ, а також озброєння і спорядження...", - поділився співрозмовник.

Відео дня

Бунт "Вагнера" в Росії - зараз це варто знати

ПВК "Вагнер" після "наїзду" на військове керівництво РФ нібито за скоєний удар по тиловому табору "вагнерівців" захопило важливі військові об'єкти в Ростові-на-Дону і у Воронежі й рухалися колонами у бік Москви. Найманці також ліквідували кілька російських вертольотів і військовий літак Іл-22М, на борту якого перебували 10 військових. Євген Пригожин стверджував, що на бік заколотників перейшли десятки силовиків

Бунт, який стрімко стартував, так само швидко і завершився. Пригожин після телефонної розмови з білоруським диктатором Олександром Лукашенком, яка відбулася з відома лідера росіян Володимира Путіна, згорнув військову активність найманців у РФ. У Кремлі стверджували, що ватажок ПВК отримав гарантії безпеки, і вирушить на білоруську територію.

Вас також можуть зацікавити новини: