Жданов розповів, чи можливий союз Китаю, Росії, Ірану і КНДР / фото ua.depositphotos.com

Військовий експерт Олег Жданов розповів чи зможе колективний Захід протистояти союзу Північної Кореї (КНДР), Ірану, Китаю та Росії і здобути перемогу в стратегічній і тактичній перспективі. 

Відповідаючи на питання підписника під час ефіру на YouTube, Жданов висловив думку, що осі КНДР – Іран – Китай – Росія навіть не буде. 

"Справа в тому, що Північна Корея живе за рахунок Китаю, щоб ви розуміли. Зараз Китай навіть витіснив Російську Федерацію. Росія тільки іноді, коли звертається за допомогою до Північної Кореї – велика супердержава просить форму у Північної Кореї для солдатів, не можуть вони пошити форму для мобілізованих, немає таких можливостей. Просить боєприпаси у Північної Кореї, ракети. Так що, може, Північна Корея велика держава?! Так ось, Північна Корея існує зарахунок підтримки Китаю", – пояснив експерт.

Відео дня

Жданов наголосив, що Китай підживлює Північну Корею і використовує її як джерело небезпеки в Азійському регіоні. Коли це вигідно Китаю, вони намагаються розхитувати ситуацію в Азійському регіоні.

"Тому я думаю, що навряд чи Північна Корея, а Китай тим більше не піде в коаліцію з Росією. Навіть якщо Китай зважиться на постачання озброєння – ви бачите, як Сполучені Штати (реагують)? Ентоні Блінкен жорстко сказав Китаю, що тільки спробуйте поставити зброю Росії, це матиме дуже важкі наслідки для Китаю. Я говорив, як зав'язана економіка у Китаю і США, як зав'язана економіка у Європи і Китаю", – зазначив він. 

За словами експерта, Китай спить і бачить, щоб його пускали на європейський ринок. І сьогодні дати зброю Росії і піти проти всього ЄС буде для Китаю самогубством. 

"Китай може нишком щось там підкрутити, Китай може погрожувати. Як вони ставлять важіль тиску? А ви не лізьте в наші відносини, тільки ми визначаємо. Це гучні політичні заяви, але я не думаю, що вісь така (Іран, КНДР, Китай і Росія) утворюється. Але і скажу так, що країн, які нас підтримують, їхні ВВП і їхні можливості набагато більше навіть, ніж тих чотирьох країн. Бачите, як Іран відклав у довгий ящик передачу Росії балістичних ракет, щоб не потрапити під чергові санкції?", – вважає він.

Крім того, Жданов вважає, що ми ще побачимо реакцію Ізраїлю на виявлення в Ірані збагаченого урану.

"Зараз перше питання Ірану буде з боку МАГАТЕ – звідки такі радощі? Як відреагує на це Ізраїль? Я думаю, що реакція буде, треба почекати. Цивілізований світ набагато більший і сильніший. І сьогодні розуміння небезпеки, яку несе Російська Федерація, по-моєму, вже в самій незговірливій голові дозріло і зговорилося", – резюмував Жданов.

Співпраця КНДР, Китаю та Ірану з Росією

У США вважають, що Китай веде подвійну гру, публічно називаючи себе прихильником миру, але водночас все ближче підходячи до рішення про надання летальної військової допомоги Росії. Нещодавно американці почали помічати "тривожні" тенденції у відносинах Китаю і Росії. 

Водночас, Іран постачає Росії дрони, які потім використовуються для атак по українських містах. Крім того, до тимчасово окупованого Луганська прибули інструктори з Ірану. У них навчальна місія.

Раніше також повідомлялося, що Північна Корея планує відправити поліцейських і військовослужбовців на тимчасово окуповані частини Донецької та Луганської областей. Уряд КНДР нещодавно наказав північнокорейським торговим компаніям в Росії вибрати персонал для відправки на захоплені РФ території Сходу України.

Вас також можуть зацікавити новини: