За словами Бернса, Путін вірить, що зможе здобути перемогу над українцями / фото REUTERS

Директор ЦРУ Вільям Бернс після зустрічі з головою російської зовнішньої розвідки Сергієм Наришкіним охарактеризував її як "досить гнітючу".

В інтерв'ю CBS News Бернс розповів про зарозумілу і зухвалу поведінку російського діяча. "З боку Наришкіна було дуже безцеремонне ставлення. Почуття зухвалості та зарозумілості", - сказав Бернс.

За словами директора ЦРУ, ця поведінка відображає власну думку російського диктатора Володимира Путіна, який вірить, що зможе здобути перемогу над українцями.

Відео дня

"Почуття, я думаю, що відображає власну думку Путіна, його власну сьогоднішню віру в те, що він може змусити час працювати на себе, що він вірить, що може перемолоти українців, що він може вимотати наших європейських союзників, що політична втома зрештою настане", - сказав Бернс.

Зустріч Бернса і Наришкіна - що відомо

Як повідомляв УНІАН, директор ЦРУ Вільям Бернс зустрівся з головою російської розвідки Сергієм Наришкіним у листопаді 2022 року. Розмова пройшла в Туреччині. Під час зустрічі Вашингтон, зокрема, застеріг Росію від використання ядерної зброї в Україні.

У Раді з нацбезпеки США підкреслили, що метою зустрічі Бернса не було обговорення будь-якого врегулювання війни. Там також додали, що США поінформували Україну про зустріч до поїздки Бернса.

Пізніше, в кінці листопада, Наришкін видав новий фейк про Польщу та нібито її загарбницькі плани щодо західних областей України. Він заявив, що "Польща форсує підготовку до анексії Львівської, Івано-Франківської та більшої частини Тернопільської областей".

За словами Наришкіна, три західні регіони України нібито стануть "щедрою компенсацією від України за військову допомогу та надання даху над головою біженцям".

Вас також можуть зацікавити новини: