Для Володимира Путіна настали найскладніші часи, вважає Борис Тізенгаузен / колаж УНІАН зі скріншотів

Відбулися так звані "вибори" в Росії, і "намальований" відсоток явки і голосів, нібито відданих за Володимира Путіна, свідчать про те, що диктатор зараз перебуває в найслабшому стані за всю історію правління.

Для диктатора настали найскладніші часи, розповів політтехнолог Борис Тізенгаузен в ефірі каналу "FreeДом". Аналітик підкреслив, що Путіну раніше людей не потрібно було заганяти на виборчі дільниці під дулами автоматів. За словами експерта, ватажку РФ потрібно було "поставити" максимальний "виборний" рекорд, щоб пояснити західним державам, що на всі подальші дії він "має мандат" від росіян.

"Вік Путіна (йому 71 рік, - Ред.) і його подальша ера правління йому показують, що він геополітично сильно впав у рейтингу. І це страшно. Тому що, якщо Путіна не визнають легітимним, тоді він втрачає імунітет як правитель, як президент Російської Федерації", - додав політтехнолог.

Відео дня

За словами Тізенгаузена, це означає, що літак із диктатором - це не борт із легітимним президентом РФ, а борт зі звичайним росіянином, який "може бути збитий". "Тому для Путіна зараз найскладніші часи настали", - заявив аналітик.

У центрі уваги "вибори" президента РФ - що треба знати

Володимир Путін при владі в РФ уже понад 20 років. У РФ 15-17 березня проходили чергові "вибори" Путіна, і ворожий Центрвиборчком "намалював" диктатору 87,28% голосів громадян країни-агресора. У ЦВК Росії також стверджують, що була рекордна явка - 77,4%.

Україна та низка західних країн, зокрема США, Франція та Німеччина, не визнають результатів російських псевдовиборів. Американський Інститут вивчення війни (ISW) зазначав, що на тимчасово окупованій частині української держави російські "вибори" за своєю суттю були примусовими.

Вас також можуть зацікавити новини: