Дмитро Пєсков вже давно не з'являється на публіці, з'ясували журналісти / фото REUTERS

Спікер російського диктатора Володимира Путіна Дмитро Пєсков зник з публічного простору після скандальної заяви про вибори в РФ.

Прес-секретар ватажка РФ вже третій тиждень не з'являється на публіці, повідомляє Telegram-канал BRIEF. Варто зазначити, що Пєсков востаннє взяв участь у брифінгу у п'ятницю, 4 серпня.

6 серпня була опублікована стаття американської The New York Times, в якій є така цитата Пєскова про майбутні вибори в РФ: "Наші президентські вибори - це не зовсім демократія, це дорога бюрократія. Путін буде переобраний наступного року, набравши понад 90% голосів". Потім спікер Путіна стверджував, що журналісти неправильно інтерпретували його заяву. 

Відео дня

"З того часу Пєскова більше не чути", - наголошується на каналі.

Політтехнолог Аббас Галлямов вважає, що прес-секретар Путіна збрехав. На його думку, Пєсков став більмом "ганьби" в очах Путіна.

Коли вибори в Росії - що потрібно знати

У РФ Володимир Путін вже понад 20 років перебуває при владі, його багато разів обирали главою країни, а у 2020 році його президентські терміни були "обнулені", і після такої процедури він знову зможе взяти участь у президентських перегонах.

Чергові вибори президента Росії мають відбутися 17 березня 2024 року. РосЗМІ вже писали, що російська влада готувалася до того, щоб намалювати "перемогу" диктатора.

Вас також можуть зацікавити новини: